Dierenkliniek 't Gooi

Algemene chirurgie

Chirurgische zorg voor dieren

In onze operatiekamers kunnen we alle soorten operaties uitvoeren. Over het algemeen worden de meeste operaties in de ochtend gedaan. Standaard operaties die wij regelmatig uitvoeren zijn onder andere sterilisaties en castraties voor honden, katten, konijnen, cavia’s en fretten. Voor de sterilisatie van grote honden bieden we ook laparoscopie. Dit is een kijkoperatie met speciale apparatuur, waardoor de ingreep minder zwaar is voor grote honden.

Chirurgie is een belangrijk onderdeel binnen de zorg die wij leveren voor uw huisdier. Wij besteden veel aandacht aan goede nascholing, goede apparatuur en monitoring van uw dier.
Door regelmatig onze dierenartsen nascholing te laten volgen, hebben wij veel kennis en praktijkervaring op het gebied van chirurgie.

Door middel van speciale reconstructieve chirurgie kunnen wij grote tumoren of tumoren die op een lastige plek zitten verwijderen. Zit er een tumor op een beweeglijke plek of is er weinig huid over om het defect te sluiten, dan kunnen we met speciale flap technieken toch zorgen voor zo min mogelijk spanning op de wondranden. Ook hebben wij de mogelijkheid om botbreuken te laten helen met pinnen en schroeven.

Anesthesie

Anesthesie is het in slaap brengen en houden van een dier tijdens een operatieve ingreep. Maar ook voor andere ingrepen kan het nodig zijn dat een dier perfect stil ligt of geen pijn voelt. Hiervoor gebruiken we in onze kliniek gas anesthesie.

Bij gas anesthesie wordt het dier na intuberen onder narcose gehouden met isofluraan (anesthesiemiddel) via een gesloten of open systeem afhankelijk van het gewicht van de patiënt.

Ook postoperatief is de zorg voor uw huisdier van belang. Er is de beschikking over zuurstoftoediening waarbij onze patiënten na een operatie over kunnen beschikken. Het herstel van deze patiënten is beter doordat zij de beschikking hebben over een hogere concentratie aan zuurstof.