Dierentandarts in 't Gooi

Weke delen chirurgie

Tumorchirurgie

Weke delen chirurgie betekent operaties van de zachte weefsels.

Hieronder vallen de standaard eerstelijns ingrepen, zoals castratie/sterilisatie van hond, kat en konijn, wondverzorging na verwondingen, het verwijderen van een vreemd voorwerp uit het maagdarmstelsel, maar ook meer gespecialiseerde ingrepen.

Een voorbeeld van deze laatste groep, is de chirurgische oncologie ofwel tumorchirurgie. Dit is echt een aparte specialisatie geworden en houdt o.a. in het nemen van tumorbiopten, verwijderen van (grote) tumoren waarbij soms ook reconstructie van de huid nodig is, snelle verwijdering van de milt bij bloedverlies uit een gezwel in dit orgaan, operaties binnen de borstkas, pootamputatie en gehele of gedeeltelijke wegname van boven- of onderkaak.

In de operatiekamers van het Dierenkliniek 't Gooi  zijn de meest moderne anesthesiemiddelen en -apparatuur aanwezig. Ook pijnmanagement vóór, tijdens en na een operatie is van groot belang. Na een operatie krijgen dieren op de opnameafdeling diverse pijnstillers, hetgeen wordt vervolgd wanneer ze thuis zijn. De goed getrainde groep assistentes speelt hierin een belangrijke rol.