Inentingen van hond, kat en andere huisdieren

Vaccinaties van uw huisdier

Voordat uw huisdier wordt gevaccineerd, wordt uw huisdier gewogen en uitgebreid onderzocht. Vervolgens wordt voor het dier een vaccinatieadvies op maat gegeven.

Honden

Pups dienen op een leeftijd van 6, 9 en 12 weken gevaccineerd te worden. Volwassen honden krijgen eens per 3 jaar een cocktail-enting, de andere jaren worden ze gevaccineerd tegen ziekte van Weil. Tevens kan er gevaccineerd worden tegen de kennelhoest. De meeste pensions eisen een vaccinatie hiertegen. Gaat uw hond naar pension op dagopvang? Vraag dan naar de eisen.

Katten

Kittens dienen op een leeftijd van 9 en 12 weken gevaccineerd te worden tegen katten- en niesziekte. Volwassen katten worden jaarlijks gevaccineerd tegen niesziekte en 1 x per 3 jaar tegen kattenziekte.

Gaat uw kat naar pension? Vraag dan naar de eisen. Sommige pensions vragen een niesziekte-enting die niet langer dan een half jaar oud mag zijn, dit om mogelijke uitbraken van niesziekte te voorkomen.

Vaccinatie

Rabiës – Hondsdolheid – Buitenland

Rabiës is een dodelijke virusziekte. Als je een hond, kat of fret meeneemt naar het buitenland of vanuit het buitenland meeneemt naar Nederland, dan is vaccinatie tegen Rabiës verplicht.

Als uw huisdier meegaat naar het buitenland, dan moeten zij voorzien zijn van een identificatiechip, een Europees paspoort en minimaal 21 dagen voor vertrek gevaccineerd worden tegen rabiës. Voor sommige landen gelden aanvullende eisen.
Voor deze eventueel aanvullende eisen om te reizen kunt u contact met ons opnemen Tel. 035 - 531 01 00.

Our Philosophy